Monday, August 11, 2014

Kurang sebulan lagi.


Harapnya tetaplah hati kami. Diberi kekuatan fizikal & mental utk menempuhi semua cabaran dan dugaan dalam masa setahun mendatang ini. 

Jauh di mata, dekat di hati. 

Thursday, August 07, 2014

Bini askar.

Mementanglah mak ni bini askar, org dok asek ingat keja mak ni pregnant jekkk..
Dah mcm takde keja lain pulak mak nak buat dok asek buat anak.
Kalau betol mak ni pregnant, takpe gak. Ni siap tuduh mak pregnant tiap2 tahun, memang amboiii kemain kau yekkk.

Errr..kalau askar memang sinonim ngan anak banyak = byk main ke? 

Hmmm tak tau la pulak mak ada lagi org cetek pemikiran mcm ni. 
 

Monday, July 21, 2014

Raisya Rania, as of today..

Dedeq turns 1 on 16/4/2014.

makin keletah. 

dah boleh berjalan masa umur 9bulan. memang cepat compared to Kakak, umur 10bulan baru bertatih.
tapi, gigi tak tumbuh banyak lagi, vocabulary dlm percakapan pon still limited. 
biasalah kan, org2 tua kata, cepat berjalan, lambat bercakap. :)



satu je perangai Dedeq yg sukar nak dibendung, SUKA MERAJUK!
drama queen kalah Kakak, manja kedehek bukan main. Tgk je la drama dia tu. Rasa nak cium2 je sampai penyek! 

------------------------
and as for Kakak Raisya...

Raisya Adrianna will always be my first sweetheart. 
first love, ofcourse. :)

dah 2 tahun dah masuk sekolah since umur dia 3tahun. Aku memang sengaja masukkan Raisya sekolah awal sebab nak kasik dia men-channel-kan kehyperan dia ke benda2 educational. Pada siapa yg kenal Raisya, memang tau mcm mana hyper nya anak sulung aku ni. Tenaga luar biasa kata TyNadd mama Tadda. HAHA. 
Mulut talkative pon boleh tahan (mana tak tumpahnya kuah kalau ke nasik kan?Ehh)
Bab2 ABC, 123 shapes, colors, animals etc semua memang dah terer. cuma skrg aku tgk sebok nak carikkan Raisya kelas mengaji + menghafaz al-quran. Pastu rasa nak masukkan dia class Mandarin lagi (sbb aku target nak masukkan Raisya sekolah cina bila dia darjah 1 nnti.) Kawan2 chinese aku ckp, sekolah cina mmg very tough, kena prepare mental dari skrg lagi. belajar apa patut dulu as preparation.
that's what i'm doing now.. 




The siblings. Raisya Rania memang tak byk masalah. They can get along very well. Tapi macam biasalah, Raisya memang selalu buli Dedeq. Kadang out of no where, dia saja2 buat terlanggar adik dia, tergolek haaa si adik.. Biasalah adik-beradik berebut barang, tolak2. Mula-mula dulu memang si adik tak paham. Tapi lama2 Dedeq pon sama je naiknya bab2 berebut brg Kakak ni, siap tarik spender Kakak lagi bila time berebut. HAHAHA
Kakak pandai jaga Dedeq. Dedeq pulak, kalau dah lama tak jumpa Kakak, bila jumpa mesti peluk2, cium2 kakak dia. Main kereta sama2, main baby2 pon sama2. Bila sorang kena marah, sorang lagi back up. Silap2 haribulan, Mama yg kena marah balik. 

Apa pun Mama doa agar anak-anak Mama jadi sahabat baik, sampai bila-bila. 
Sayang Raisya Rania. 

Monday, July 14, 2014

Neglected.

This blog has been neglected by me for so long.

ke patut delete je terus?

-----


Thursday, June 05, 2014

Tiga Puluh Satu.


Enough said! :D

Happy birthday, Mama Raisya Rania!
Dont worry much. Aging is just a process of u becoming more pretty. Eh?
:)